Wat is Bitcoin?

Bitcoin is volledig digitaal geld. Het werkt via internet, kent geen landsgrenzen en is bij internationale betalingen net zo snel als e-mail. Veel mensen hebben van Bitcoin gehoord, maar weten niet hoe het precies werkt. Dit leggen wij uit op deze pagina.

Wat moet je weten voordat je met bitcoins begint

Hoewel bitcoins vaak als gewoon geld worden gebruikt, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen euro’s en bitcoins.

Bitcoins bestaan alleen digitaal: ze worden niet uitgegeven door een centrale bank en er is daardoor ook geen staat die de waarde bepaalt. Bitcoin is een financiële innovatie die de macht over geld teruggeeft aan de gebruikers.

In dit filmpje leggen we uit wat je moet weten voordat je bitcoins koopt.  

De voordelen van Bitcoin en Bitmymoney

Bitcoin kent veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de euro. Het grootste voordeel van de digitale munt is dat het de landsgrenzen overstijgt. Een betaling naar Amsterdam is net zo snel als een betaling naar Amerika. Bitcoin wordt niet vertraagd door banknetwerken. Het is een internationaal betaalmiddel dat op alle plekken waar je beschikken over internet hebt werkt.

Daarnaast heb je bij Bitcoin geen tussenpersonen, maar is er een directe transactie tussen jou tot de persoon (p2p). Dit maakt de transactie sneller. Er zijn geen banken of andere tussenpersonen die een transactie vertragen. Een bitcointransactie is vergelijkbaar met e-mail: de bitcoins worden direct overgemaakt, ook als beide personen zich in andere landen bevinden of wanneer het bancaire netwerk stil ligt op feestdagen en in het weekeinde. Bitcoin werkt 7 x 24 uur.

Een transactie zonder tussenpersoon betekent dat niemand jouw betaling kan tegenhouden. Daardoor is Bitcoin vrij van politiek.

Bij een bank betaal je voor je betaalrekening. Het openen van een rekening bij Bitmymoney is daarentegen geheel gratis en laagdrempelig: voor een klein bedrag koop je je eerste bitcoins en het openen van een bitcoinrekening is gratis.

Waarom Bitcoin

  • Verstuur je geld over de hele wereld
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar
  • Staat open voor iedereen
  • Niet te vervalsen of bij te drukken

Waarom Bitmymoney  

  • Laagdrempelig: al vanaf 10 euro
  • Makkelijk bitcoins kopen met iDEAL
  • Veilig bitcoins bewaren
  • Gratis een rekening openen
Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.