Alles over 2fa - Two Factor Authentication

Wat is 2fa?

De two Factor Authentication zorgt voor een tweede verificatie via een aparte APP op je mobiele telefoon. Dit betekent dat je account niet alleen beveiligd wordt door je gebruikersnaam en wachtwoord, maar dat je een extra veiligheidscode nodig hebt om je bitcoins  te versturen. Deze veiligheidscode wordt afgegeven door een App en is maar 30 seconden geldig.

Door dit te activeren maak je het cybercriminelen lastiger om je account te hacken.

Hoe installeer ik 2fa?

Met de volgende stappen activeer je Two Factor factor:

1. Installeer een App op je telefoon Authy, Authenticator plus of Google Authenticator
  2. Ga naar Bitmymoney en kies in je profiel voor 'instellen two factor'.Bewaar je herstelcode, bij voorkeur in een passwordmanager
  3. Scan de QR-code met je App
  4. Vul de code in die de App geeft op de website van Bitmymoney, hiermee koppel je de App aan je Bitcoinrekening
  5. Klik op de link die je van Bitmymoney support (support@bitmymoney.com) ontvangt
  6. Nu is Two Factor geïnstalleerd en zal om de code op je App gevraagd worden bij versturen. Dat is de actie waarbij je bitcoins kwijt kunt raken. Je kunt inloggen, kopen en verkopen zonder dat om je 2FA-code gevraagd wordt.

Mijn 2FA werkt niet, ik krijg code onjuist?

Dit kan komen door verschillende redenen. Misschien gebruik je een nieuw apparaat, of gebruik je de code van een ander account of is de tijd niet gesynchroniseerd met de internettijd.

Nieuw apparaat

Heb je geen toegang meer tot het apparaat waar je 2FA staat ingesteld? En heb je ook de back-up code niet opgeschreven? Neem dan contact op met support@bitmymoney.com.

Internettijd

2FA werkt met de Internettijd. Het kan zijn dat je telefoon niet goed ingesteld staat.

Synchroniseren op iOS

1. Ga naar Instellingen
  2. Kies Algemeen
  3. Kies Datum en tijd
  4. Kies voor: Stel automatisch in

Synchroniseren op Android

1. Open Google Authenticator
  2. Ga naar Instellingen
  3. Kies Tijdcorrectie voor codes
  4. Kies voor: Nu synchroniseren

Je tijd is nu gesynchroniseerd met de internettijd. Werkt je 2FA nog niet? Neem dan contact op met support@bitmymoney.com.